Безжичен v Кабелски Loadcells
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Повеќето оптоварувачи на SP користат 2.4 GHz радиосистема за директно ширење на спектар (DSSS) која нуди високо интегритет, бесплатна комуникација која може да коегзистира со други безжични технологии како што се Wi-Fi, Bluetooth® и Zigbee®.

Меѓутоа, некои апликации бараат кабелско решение, одличен пример за ова е под-апликација каде што може да се монтира натоварени стотици метри под океанот и безжичната технологија нема да работи.

Избирање помеѓу жични или безжични оптоварувачки ќелии

Изборот помеѓу жичените или безжичните оптоварувачки ќелии зависи од голем број фактори, но главните се примена, капацитет, удобност и буџет.

Апликација:

Жичаните оптоварувачки ќелии одговараат на едноставни апликации. Типично подесување е кога една оптоварена ќелија е поврзана со еден рачен екран (1: 1) за основно отчитување на тежината. Популарните примери би биле мерење со еден точка или кога ќе се користи клетка за оптоварување во тест-креветот. Но, во под апликации за јадица, товарот може да биде тежок, лесно скршен и да го спречи движењето на куката на кран, Давит или дигалка.

Покомплексни апликации кои вклучуваат неколку оптоварувачки ќелии и прикажување на поединечни и вкупни товари се посоодветни за безжичните системи. Секоја безжична оптоварена ќелија пренесува уникатен проект кој дозволува да се запишат податоците од секоја ќелија и може да се постават аларми ако се достигнат одредени максимални или минимални граници. Пријавувањето на податоци може да се направи со брзини до 200 пати во секунда (200Hz) што одговара на динамичко тестирање, како што се деструктивни или капки тестови.

Безжичниот систем SP користи сопственички хексадецимален систем за адресирање, така што другите безжични уреди на истата локација никогаш не можат да предизвикаат неточни (и опасни) читања. Може да работи на било кој од каналите на 15 кој нуди решение во ретки случаи каде што се доживува радиофреквентна интерференција (RFI).

Капацитет и погодност:

Безжичните системи му овозможуваат на корисникот да биде безбедно растојание од товарот или од тестот што се изведува. Колку е поголем капацитетот, толку е поголема веројатноста дека корисникот сака да биде подалеку од товарот поради безбедносни причини.

Слично на тоа, за погодност, поголем и попријатен објект е што повеќе кабли стануваат неуредна, тешка и досадна. Тие можат да се пренасочат, оштетени и се опасни за патувањето - безжичните системи не само што ги отстрануваат овие опструкции, туку и дозволуваат центарот на тежината на пресметување на објектот за време на мерењето - клучен дел од информациите кога планирате безбедно воздигнување. Типични структури што треба да се измерат вклучуваат големи фабрики како што се цевки, челични плочи, подготвени бетон и офшор јакни за офшор употреба.

Други фактори:

На сигурноста и погодност на безжични системи доведе до оние системи се фаворизирани од страна на клиентите. Околу 90% од системите што ги продаваме на Straightpoint сега се безжични бидејќи клиентите се надградуваат од жичените системи.

ОЕМ и интегрираните системи често остануваат како жични системи. Информациите за вчитувањето се пренесуваат на PLC (често преку тековниот 4-20mA или напонот 0-5Vdc излез). Во ова сценарио, PLC или Scada системот може да врши мониторинг или сумирање на неколку оптоварувачки ќелии во исто време.

Безбедносните критични апликации се обично кабелски системи. На пример, местење на забави поставено со носивост пренесено над главите на изведувачите. Во овој случај тоа е од витално значење со голема брзина податоци може да се пренесе на контролори без можност за исчезнати безжични податоци пакети или локални пречки.

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes