Објаснети се членства и акредитации во права линија
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

БСИ управување со квалитетотАкредитации / членство: ISO9001: 2015 акредитација за системи за управување со квалитет
Тело доделување: BSi британски институт за стандарди
Cerificate

Целосни информации: https://www.bsigroup.com/en-GB/iso-9001-quality-management

ISO9001 стандардот е глобално признаен стандард, и многу од светските производители кои прават производи за глобалниот пазар се сертифицирани со оваа акредитација.

Обезбедувањето на BSi од најновата ISO9001: ревизијата на 2015 до SP покажува дека компанијата ги исполнува критериумите за она што е потребно за спроведување на систем за управување со квалитет. Ова ни овозможува да ги обезбедиме нашите клиенти со најголема гаранција за квалитет преку работење преку робустен пристап за проценка на ризикот во развојот на нашите производи, кој вклучува одржливи методи на производство.


Лиа стандарди за подигнувањеАкредитации / членство: Целосен член на LEEA
Тело доделување: LEEA (стандарди за кревање во светот)
Cerificate

Целосни информации: http://leeaint.com/uk

LEEA е глобално воспоставено и водечко претставничко тело за целиот спектар на луѓе / организации вклучени во меѓународната индустрија за подигнување. Тие им помогнаа на СП да го одржат својот ненадминат степен на развој и производствени стандарди со нивно обезбедување на следново:

 • Постојано ажурирани стандарди за да ги одразат модерните трендови во индустријата
 • Сеопфатна обука за здравје и безбедност
 • Обезбедување на технички и правни совети
 • Развој на системи за испитување и лиценцирање

dnv-gl тип appovalАкредитација / членство: DNV GL Стандард DNVGL-ST-0378 - Стандард за апарати за подигнување на платформите и платформата
Тело доделување: DNV-GL
Cerificate

Повеќе информации: https://www.dnvgl.com/

DNV се глобална организација за обезбедување на квалитет и управување со ризици, кои обезбедуваат широк спектар на услуги за поморските, нафтените и гасните, енергетските и обновливите индустрии. Нејзините главни двигатели во овие индустрии се да се задржи заштитата на животот, имотот и животната средина. Тие го прават тоа преку обезбедување на независни стручни советодавни услуги, заедно со сертификати, синџирот на снабдување и управување со податоци.

Се потврдува и потврдува со DNVGL-ST-0378 Стандардот покажува дека строгите барања издадени од DNV се задоволени. Нашите производи се сметаат како над стандардите диктирани, одредувајќи дека тие можат да се користат како дигалки за употреба на кранови наменети за ракување со товар надвор од садовите додека се на море (офшор кранови) и ракување со товарот на одбори на офшор единици / инсталации (платформа кранови). Овие стандарди ги опфаќаат материјалите, дизајнот, изработката, инсталацијата, тестирањето и пуштањето во работа на нашите производи за мониторинг на оптоварување.

Секој производ за следење / мерење на оптоварување има свои посебни планирани функции. Примери за планираните функции се, но не се ограничени на:

 • Управување со карго во областа на палубата на одборот на офшор единици / инсталации
 • Вчитување и испуштање на бродови за снабдување со офшор
 • Стартување и обновување на системи за нуркање
 • Стартување и обновување на ROV
 • Вчитување и испуштање од море или море
 • Поставување на цевки / кабли
 • Ракување со персонал

ASME одобриАкредитации / членство: Полно членство
Тело доделување: ASME (Американско друштво за машински инженери)

Целосни информации: https://www.asme.org/shop/certificastion-accreditation

ASME е тело кое "ја промовира уметноста, науката, и практиката на мултидисциплинарен инженеринг и сојузнички науки низ целиот свет". Тоа е универзално признаен орган кој го води патот кон развивање на кодови и стандарди. Ова е да се помогне во подобрување на јавната безбедност, здравјето и квалитетот на животот, како и да се олесни иновацијата, трговијата и конкурентноста. Да се ​​биде членка обезбедува дополнително обезбедување на квалитет за сите производи што ги произведуваме. Тоа покажува дека секој дел од нашиот производен процес строго ги задоволува насоките утврдени од ASME и дека тоа е направено под безбедни услови.


Европска усогласеностАкредитации / членство: CE (европска усогласеност)

 • Европска директива 2006 / 42 / EC на Европскиот парламент
 • Директива 94 / 16 / EC (в)
 • Распоред 2 Дел 1 од прописите за снабдување со машини (безбедност) 2008 (SI 2008 Не 1597)

Целосни информации: http://www.ce-marking.org/what-is-ce-marking.html

Знакот на CE означен е во согласност со Европска директива 2006 / 42 / EC на Европскиот парламент и на советот за машини и амандмани Директива 94 / 16 / EC (в). Забележливоста е дадена на основните барања за здравје и безбедност, како што се применливи на оваа опрема и утврдени во Распоред 2 Дел 1 од прописите за снабдување со машини (безбедност) 2008 (SI 2008 Не 1597).

Едноставно, овие усогласености ги задоволуваат европското законодавство за здравјето, безбедноста и животната средина за нивните основни производни директиви. Поради тоа, производите може да бидат законски пласирани на пазарот и да овозможат слободно движење преку границите.


поврзани фабрикувачи на жицаАкредитации / членство: Членство на производителот
Тело доделување: AWRF (изработувачи на приклучни жици)

Целосни информации: https://awrf.org/

Претежно служи за укинување, местење и оптоварување индустрија; AWRF, исто така, го проширува своето членство на придружните производители (како што се самите нас) и дистрибутерите. Врз основа и управувана од САД, таа, исто така, го отвора своето членство во организации од други делови на светот, со одредба дека тие имаат воспоставена база на операции во САД. Телото има развиено етички кодекс, кој ги води членовите преку антимонополски закони за одржување на високи стандарди за безбедност и квалитет на услугата во рамките на индустриите за кои се грижи.

Како член му овозможува на СР постојано да се ажурира за најновите информации во врска со економијата, безбедноста, регулативата, познавање на производот, постојното законодавство и други релевантни субјекти. Преку искористување на овие услуги и придобивки ја зголемува довербата на нашата база на клиенти во САД со тоа што ќе ги увериме дека нашите производи и услуги се во согласност со стандардите што ги очекуваат.


sc & amp; raАкредитации / членство: Полно членство
Тело доделување: SC & RA (Специјализирани превозници и здруженија)

Целосни информации: www.scranet.org/

Формиран назад во 1947, SC & RA е меѓународна трговска асоцијација која обезбедува можности за образование и мрежно поврзување на членовите кои се вклучени во специјализиран превоз, машини за движење, изнајмување и производство. Нивните главни активности вклучуваат обезбедување на образование, настани, webinars, прирачници за безбедност, референтни алатки и застапување во име на индустријата.

Нашето членство обезбедува дополнително уверување дека ние во СП се обврзани да работат на безбеден и законски начин за време на секоја активност. Ние учествуваме во многу настани и едукативни семинари, така што постојано ќе се информираме за најновите практики и стандарди. Ова е постојано да го поттикнуваме сеприсутниот професионализам уште повисок.


ex logoАкредитации / членство: ATEX и IECEx - зони 0, 1 и 2
Тело доделување: CSA група

Целосни информации: http://www.csagroupuk.org/services/ex-product-certification-approvals/atex/

Оваа акредитација потврдува дека изборот на нашите клучни производи може безбедно да се користи во зони 0, 1 и 2 околните средини кои содржат опасни запаливи гасови. Тоа е сертификација која овозможува слободно движење и употреба на нашите производи во рамките на ЕУ. Тоа е затоа што тие биле тестирани од страна на официјално тело (CSA група) и се покажало дека се во согласност со основните здравствени и безбедносни барања. Органот за одобрување ги испитува производите / опремата за нивниот потенцијал да стане извори на палење кога намерата за нив е да се користи во експлозивни атмосфери. Таквите ситуации може да вклучуваат нафтени и гасни апаратури или фабрики за производство на испарливи хемикалии.


fcc LOGOАкредитации / членство: FCC декларација за усогласеност
Тело доделување: FCC (Федерална комисија за комуникации)

Целосни информации: https://en.wikipedia.org/wiki/FCC_Declaration_of_Conformity

FCC е федерална агенција со седиште во САД која е одговорна за спроведување и спроведување на американските закони и регулативи за комуникации. Во врска со СП, декларацијата за усогласеност доделена од овој орган овозможува нашите производи за безжична комуникација да се продаваат и да се користат во рамките на САД.


Безжична јапонска сообразностАкредитации / членство: Сертификат за безжична усогласеност (205-170296) јапонски Радиокоординација
Тело доделување: Елемент Материјали Технологија Ворвик ООД

Целосни информации: https://en.wikipedia.org/wiki/FCC_Declaration_of_Conformity

Одделот за Радио на Бирото за телекомуникации во рамките на Министерството за внатрешни работи и комуникации е национална агенција со седиште во Јапонија која е одговорна за спроведување и примена на законите и регулативите за комуникации на САД. Во врска со СП, изјавата за сообразност, која ја издава органот за издавање сертификати овде во Обединетото Кралство, овозможува нашите производи за безжична комуникација да се продаваат и да се користат во Јапонија


хемпширска стопанска комораАкредитации / членство: Член на Стопанската комора на Хемшир
Доделувачко тело / лице: Главен извршен директор - Хемпширска стопанска комора

Повеќе информации: https://www.hampshirechamber.co.uk/

Организација која постои единствено преку управување и сопственост на локалните бизниси од Хемпшир. Улогата на телото е да ги заштити и промовира деловните интереси преку обезбедување стручна поддршка на други локални бизниси кои стануваат членови. Тие исто така обезбедуваат мрежни можности, деловни совети и огромен избор на производи и услуги.

Нивната главна соработка со СП беше спроведување на процесот на сертификат за потекло да им помогне со извоз на нашите производи во остатокот од светот. Таа обезбедува официјална и регистрирана следливост за увозните царински оператори, така што процесот ќе се движи заедно со поефикасно темпо.

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes