Обновлива енергија
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

ветер турбини јакни

Системите за следење на оптоварување се идеални за проекти за изградба на турбини на турбини.

windpowerbrochureStraightpoint (SP), производители на мерење на сила, мониторинг на оптоварување и опрема за мерење на оптоварување на оптоварената опрема, обезбедуваат се што ви треба за да обезбедите успешни градежни проекти за ветерници, но исто така и за одржување и поправки.

СП-производите се ставени преку ригорозни тестирачки режими и ги задоволуваат високите стандарди на многу глобално признати индустриски тела како што се ASME, DNV-GL одобрение за тип, со низа безбедносни безжични производи. Тие, исто така, ги развија за да се користат со широк спектар на индустриски стандардни дигалки и опрема.

Денес, ветерните фарми станаа голема опција за обновлива енергија за производство на електрична енергија со придобивките од емисиите на нула на јаглерод и високите излези на енергија. СП го поддржува движењето за производство на енергија на еколошки начин со истата страст како што вложува во производство на иновативни и водечки производи за мониторинг на оптоварување. Обезбедување на алатки за подобрување на нивоата на безбедност кои доведуваат до успешен развој на проектот без повреди и губење на живот се случуваат.

За возврат, кога проектите не се попречени од нарушување, инвеститорите можат да видат дека оперативните трошоци се намалуваат и профитабилноста се зголемува.

Треба Совет? Контактирајте го нашиот тим

Изработка на индустријата за ветер турбини и управување со индустријата побезбедно место

Индустријата за подигање и местење, како и специјалистите кои работат во него, се составен дел на помагањето на индустријата за ветерот да се прошири и процвета.

За да се надмине оваа зголемена побарувачка во фарми со ветерници, бројот на луѓе и опрема што се вклучени, исто така, скокна за да се совпадне со темпото на експанзија.
СП производи може најдобро да се искористат:

  • Пресметајте Центар за гравитација на монопилна или офшорна јакна
  • Loler тест кулата за дигање
  • Дигалки со голем капацитет за подигнување на главните компоненти, како што се наголата, сечилата, делови од кулата, итн.
  • Камиони монтирани дигалки транспортирање на делови на локацијата
  • Мануелни дигалки за сценарија каде што не може да се користи опрема за подигнување на тежината

Ние можеме да снабдуваме решенија за следење на оптоварување за секоја од нив, како што е разновидноста на нашите решенија што се нудат за покривање на многу делови во процесот на градење.

Опсегот на безжични оптоварувачки ќелии е идеален за мерење на товарот за транспорт.
Исто така се користи од страна на LOLER инспектор специјалист за тестирање на дигалка во кулата пред било вистински носивост носивост се одвива.
СП-компресорни ќелии со безжичен центар за гравитација (WCOGS) може да се користат за мерење и правилно пресметување на пси-монополските или офшор јакни кои ја поддржуваат турбината.
Користење на најновата технологија на IEEE 802.15.4 (2.4GHz); следете ги безбедносни лифтови од до 700m / 2300ft далеку, со висок интегритет, пренос без грешка, способност за безжично поврзување.
Со понудата на дополнителна опрема ќе можете да поставите аларми за преоптоварување и недоволно оптоварување, така што веднаш ќе знаете кога опремата за подигнување ги надминува ограничувањата за безбедност.
И морските струи и времето играат главни фактори кои се борат против процесот за да се утврди платформата / базата на ветерната турбина. Значи има точни податоци за сила на оптоварување за следење пред и за време на лифтот е од суштинско значење.

монопилен лифт

Префрлани локации и изградба на поморските објекти

Работата во морски услови носи огромен број дополнителни предизвици за да се комплицира и да додаде дополнителни опасности за целиот процес. Прво, многу повеќе работа мора да оди во обезбедувањето на основата на турбината на стабилна основа. Ова обично вклучува 1 на типови на јакни 5 за да се поправи кулата на место:

  • Монопил
  • Гравитација-базирани
  • Статив
  • јакна
  • Трили

Straightpoint имаат комбинација на софтвер, инструменти и безжични оптоварувачки ќелии (опција Bluetooth и со одобрување од тип DNV) за да одговараат на овие апликации.

Препораки за производи:

Radiolink плус | Безжично оптоварување | Компресија на товарните клетки | Софтвер безжичен центар на гравитација

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes