Препорачана фреквенција на калибрација
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Машина за тестирање на калибрација на кабли

Интервалот на калибрација не треба да надминува 12 месеци.

Фреквенцијата на калибрациите треба да биде одредена од корисникот на оптоварувањето врз основа на следните фактори:

  1. Фреквенција на употреба
  2. Сериозноста на условите за сервисирање
  3. Природа на товарење
  4. Добијте искуство со користење на други слични производи во истата примена

Откако овие фактори се воспоставени, корисникот може потоа да ја утврди фреквенцијата на калибрација:

  1. Нормална употреба - калибрација на секои 12 месеци
  2. Тешка употреба - калибрација месечно до квартално
  3. Специјална услуга - како што е препорачано по консултација со СП инженерскиот тим и корисникот.

Писмениот запис за најновата периодична инспекција треба да ја содржи состојбата на товарниот ќелија.

Овие упатства се во согласност со препораките на ASME и LOLER.

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes