Медиумски статии
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

 Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491    САД: +1 918 834 4611

INSIGHT софтвер

Крозби | Стрејт го започна својот повеќеслоен INSIGHT софтвер што им овозможува на корисниците да следат до 126 оптоварувачки ќелии оддалечени од 700 метри (2,300 стапки), пред и за време на подигање.

Користејќи го повеќеканалниот дисплеј и режимот на најавување на податоците, корисниците можат да прегледуваат и да најавуваат податоци за оптоварување од поврзани индивидуални и повеќе ќелии на оптоварување, во живо на екранот и директно во датотека .csv за подоцнежна анализа со брзина до 200Hz. Режимот за визуелизација е дизајниран за покомплицирани лифтови и овозможува увоз на фотографија од лифтот, како додаток, за влечење и пуштање на екрани со ќелии. Со други зборови, тоа го прави екранот да изгледа како лифт. Способноста за докажување на оптоварување на доказ овозможува графикони во реално време на тестови за оптоварување и автоматски генерира сертификати за тестирање. Конечно, INSIGHT може да се искористи за мерење и пресметување на тежиштето на големи предмети и конструкции.

Дејвид Мулард, менаџер за развој на деловна активност во Крозби | Стрејтпоинт, рече: „Секоја од главните карактеристики на ИНСАЈТ претставува врвна технологија за следење на оптоварувањето самостојно, но она што навистина го разликува системот е неговата способност да ги извршува сите тие задачи - од повеќе канализирајте најавување на податоци до центарот на гравитација - со едно единствено купување софтвер и безжичен донгл. Во споредба со алтернативните решенија на пазарот, INSIGHT нуди супериорна функционалност и леснотија на корисниците. Она што го испорачуваме е досега невидено “.

Мулард објасни дека INSIGHT се користи за скенирање на безжични товарни ќелии на површина од 700 метри (2,300 стапки), што овозможува следење на целата локација или избран број производи за следење на оптоварувањето на планираното критичко подигнување. Корисниците можат да изберат товарни ќелии во системот врз основа на нивните сериски броеви. „Можете далечински да ги будите ќелиите со оптоварување кои се веќе наместени во апликацијата, да го добиете сигналот и да започнете со следење за да ја одржувате безбедноста на опремата, товарите и луѓето.“

INSIGHT го користи софтверот Crosby | Straightpoint Proof Test плус за снимање на податоците собрани од оптоварувачка ќелија Radiolink plus, опсег за оптоварување или компресивна оптоварена ќелија, на пример. Може да создаде сертификат за поминување или неуспех кој вклучува податоци за тест и графикони со податоци за графикони од оптоварувањето наспроти времето во текот на целиот тест.

Друга карактеристика на INSIGHT е визуелен и звучен аларм што укажува на преоптоварување, недоволно оптоварување, слаба батерија и грешки во комуникацијата. „Корисникот можеби ќе сака да знае кога дигалка со капацитет од 1 тон е или се приближува до капацитетот, и / или кран со капацитет од 5т се приближува до својата граница на работно оптоварување. Сите податоци можат да бидат фатени и презентирани во извештај или потврдени на сертификат, давајќи им на корисниците и на нивните клиенти целосен увид и следливост “, додаде Мулард.

INSIGHT е одделен од рачниот плус уред и апликацијата Bluetooth на Крозби | Straightpoint. Мулард рече дека преминот кон ИНСАИТ обично ќе се случи кога ќе се вработат и следат повеќе од четири товарни ќелии.


Божиќно лифт СмСпецијалист за кревање тешки предмети Саренс користи 100t радиодифузен капацитет Radiolink плус товарниот ќелија од Straightpoint (Crosby | SP), бренд Crosby Group, за да заврши со испорака на седум 85 дрвени елки за голема компанија за нафта и гас. Исто така, користеше уред за читање рачен SW-HHP опсег од 1,000 метри (3,280 стапки.) Од Crosby | СП.

Дрвјата (склопување на вентили, колички и додатоци) се чуваат во Накала-Порто, град на северниот брег на Мозамбик, од каде ќе бидат продадени од нафтена компанија за услуги.

Sarens, давател на услуги за изнајмување кран, тежок кревање и инженерство на транспорт, е одговорен за преоптоварување на дрвјата од пловни објекти, транспортирање до нив и претовар на нив пред привремено складирање. Саренс, кој може да се пофали со широка флота на кран во регионот, избра кран со полза на кражба на Demag CC250 со капацитет од 1100 тони за да заврши со операциите на кревање.

Хулио Пако, супервизор за подигнување операции во Саренс, рече: „Генерално, мојата улога вклучува подготовка на дневен план за подигнување, надзор над секоја операција за подигнување, водење разговори со персоналот вклучен во секоја операција и испраќање на неделни и месечни извештаи до канцеларијата“. Тој објасни дека обемот на работа на компанијата вклучува и тестирање и проверка за да се осигура дека дрвјата работат правилно пред да бидат преместени на работно место.

Дрвјата се идентични и се мерат приближно. 17.8 стапки. (5,438мм) за приближно. 16.6 стапки. (5,068 мм). За секој, Пако и неговиот тим користеле разни алати за местење, вклучувајќи синџири, краци и окови, кои биле снабдени од локалниот фонд на Саренс, каде производите се движат од мал капацитет до 250 тони.

Пако рече: „Моравме да обезбедиме два оператори на кран и двајца банкари за да покриеме две смени. Како што е случај секогаш во овој сектор, брзината и ефикасноста на услугите се од најголема важност за испорака на нашите услуги. Познавањето на тежината на предметите бидејќи тие го следат нивниот ланец на снабдување до точката на употреба е неопходна компонента на таа работа. Со Radiolink плус, можеме да ги земеме читањата на безбедно растојание со помош на [рачен] уред. ”

Crosby | SP, исто така, нуди широк спектар на производи ATEX / IECEx; неодамна го подобри ATEX Handheld плус со голем број на додатоци за стент: предупредувањата за преоптоварување и калибрација сега се прикажани на подобрен, поголем екран. Исто така, сега е можно да се прочитаат до четири SP-оптоварувачки ќелии истовремено, дозволувајќи му на операторот да следи мулти-подигачки точки од еден рачен систем. Оваа можност му одговара на производот уште подалеку на разновидните апликации што крајните корисници ги доставуваат на просторот. Останатите карактеристики остануваат, вклучително и соодветноста на производот за опасни зони 0, 1 и 2, вообичаени за нафтени ластари и во петрохемиски постројки.

атекс рачен sm


TOS за дистрибуирање на СП во Тајланд

Straightpoint (СП), дел од групата „Крозби“, го прогласи Тандер Оилфилд Услуги (ТОС) дистрибутер на целиот спектар на опрема за мерење на сила во Тајланд.

TOS е специјализирана за изработка, обука, инспекција, одржување и поправка на опрема за подигнување и компоненти што се користат во оф-шор енергетската индустрија. Тој работи низ Азија Пацифик и Блискиот исток, со стратешки сервисен центар лоциран во Тајланд; други клучни страници се широко распространети, вклучително и објекти во Брунеи, Малезија, Сингапур и Виетнам.

Тревис Дупре, извршен директор во ТОС, рече: „Најголем приоритет го ставаме на здравјето и безбедноста на сите засегнати страни и заштитата на средствата и животната средина на нашите партнери. Поддршката на нашиот бизнис со технологија што обезбедува точни информации за товарите на безбедно растојание - користењето на најсовремени Bluetooth и други безжични технологии - е природна пригодност. ”

Cellsелиите на товар на СП се придружуваат на широката флота на опрема за кревање и местење која е опремена во глобалните центри на TOS, каде што ќе се користат за поддршка на дневните активности, понудени за изнајмување и директна продажба. Тие ќе работат заедно со сеопфатна залиха на хардверот за местење на Крозби, бидејќи компанијата обезбедува услуги поврзани со оф-шор операции, поддршка на копно и обука. Изработката, инспекцијата и одржувањето на крановите и другите опрема за кревање во оф-шор енергетскиот сектор ќе го опфатат поголемиот дел од обемот на работа.

Дупре, со седиште во Тајланд, рече: „Времето на влегување во [СП] опремата не беше совршено затоа што наидовме на неочекувани забавувања поврзани со пандемијата COVID-19 исто како што почнавме да добиваме импулс. Сепак, тоа е краткорочно прашање; подолг рок, ние сме убедени дека опремата ќе биде составен дел од континуираниот раст на бизнисот, бидејќи оф-шор секторот во Тајланд и понатаму се враќа во нормалност - и просперитет - особено кога влегуваме во втората половина од годината.


арбористи

Блокот на влијанието на Straightpoint (SP), кој го мери ударот и тежината на гранките додека се сечат за време на сеча или одржување на дрвјата, се користи за едукација и работа на лице место во Финска.

арборизирањеТоа е уште еден пример на продукти кои ги исполнуваат празнините во знаењето за силите што се ставаат преку опрема за местење и тежината на товарите бидејќи се отсечени од дрвјата. Докажано е исто толку важно како и уредот за обука, како што е практична алатка на лице место, уште еднаш.

Користејќи ја безжичната динамична електронска моќ за наб monitoringудување на оптоварувањето и технологијата на мерење на вирус, податоците во реално време можат да бидат прикажани на рачен контролер, таблет или лаптоп со брзина до 200Hz. Уште поважно, ова ја елиминира работата за проценка која честопати оди во арбористички апликации. Понатаму, естетските кривини на влијанието блок се комбинираат со јачина и издржливост за да се обезбеди површина што е пријателска за јаже.

Мика Ваинионпи, наставничка за искачување во финската арбористичка школа, Седу (со седиште во Ähtäri), рече: „За разлика од кран, или други типични сценарија за местење, професионалците во апликациите на дрва не секогаш имаат точка на сидро над точката за подигнување. Тоа е еден вид негативно местење. Секое дрво е различно. Нема етикети во дрво што ќе му кажат на алпинистот колку може да однесе лажицата. Мора да учите и да научите каде се тие граници. Гранките се една работа - лисјата и помалите гранки можат да ја ограничат силата - но логовите можат да бидат понепредвидливи “.

Ваинион, кој исто така е сопственик на компанија за арбори (арборист.fi), неодамна се користи 60 kN верзија за да се измери колку се најголемите најтешки тегови при нормално искачување и ги сними тежините на горните и основните сидра. Блок на удар може да се инсталира на врвот на едно дрво или пониско во крошна пред да започнете да ги отсекувате екстремитетите. Ваинион рече дека претежно користи јажиња од 12мм или 14мм Теуфелбергер Сириус Бул.

Тој додаде: „Импек блок додава тежина и местење на нашите проекти, но тоа е надминато од образованието што ни го дава. Дрвјата се многу комплицирани и не се применуваат нормални правила за местење. Сепак, ние сме на долниот крај на нашата крива на учење со оваа технологија и мора да продолжиме да спроведуваме тестови и да даваме едукација пред да може да се направи широко распространета разлика во архитектурата. Од таа причина, тој останува повеќе од производ за обука отколку алатка единствена за тоа. “

Impact Block е интегрален производ во оружјето на Ваинион, кој вклучува кран-бум со отпадоци од 27 тони, кој може да се вклопи со пила или кофа со грејп; мобилна покачена работна платформа; меленици за трупецот; и машина за градинарски гранки и отстранување на испаднатите товари.


товар за мерење јахтиRSB Rigging Solutions (RSB) користеше оков за оптоварување со можност за Bluetooth со моќност од 6.5 тони Straightpoint (SP) за тест за оптоварување на луксузната супер јахта кај Маритимо, Палма де Мајорка, Шпанија.

Специјализираниот снабдувач на јаже и трчање кон луксузниот јахтер-сектор ја искористи оковичката безжична оптовареност и вреќи со вода за да ги тестира и завери системот за страничен пристап и железничкиот кран на моторната јахта Хало, супер јахта од 40 милиони луксузни истражувачи. Работата беше извршена во согласност со поморската класификација на Регистрацијата на Лојд.

Кршен кран на палубата со ѓубриво со одобрение Sanguineti Chiavari CE 2,000 килограми се користи за распоредување и закрепнување на помалиот брод „тендер“ брод на јахтата, кој се користи за екскурзии, такси до брегови и ситуации за спасување. Системите за пристап на шини Harken R360 се инсталирани на страната на бродот за да овозможат лесен и безбеден пристап за екипажот за време на одржувањето.

Ентони Еланд, менаџер за тестирање на оптоварување во РСБ, рече: „Два теста беа извршени на кран на палубата: статички тест на 1.25 пати безбедно работно оптоварување [2,500 килограми] и динамичен тест на 1.1 пати безбеден работен товар [2,200kg]. Пристапниот железнички систем беше тестиран на 600 килограми на почетокот, средината и крајот на секој дел од патеката од 3 метри “.

Еланд објасни дека системот за тежина на водата од Seaflex може да биде исполнет до посакуваниот капацитет за да ги исполни барањата за тежина на предметот што треба да се тестира. Кога се наполни со вода, рече тој, 1 кг е еднаква на 1 литар. „Тоа е најбезбеден и најефикасен метод за тестирање на оптоварувањето на овие парчиња опрема за кревање“, додаде тој. „Товарната торба на [вода] користи голем број помали окови во нејзината конструкција со цел да ја поврзе торбата со главниот лист.“

Тој продолжи: „Ние ја користиме оковата на товарот за неговата лесна употреба, бидејќи не се потребни низа за поврзување. Честопати работиме со ограничен простор, така што зачуваната висина од еден сантиметар е многу корисна; компактниот дизајн на оковите ја минимизира должината на вкупното собрание на тестот и во некои случаи, не би било можно да се направи тестот без него. Исто така, ветерот може да предизвика нестабилност при подигање на товарот и компактен дизајн на лакирани окови помага да се минимизира креираниот ефект на нишалото “.

Достапни се две верзии на врската со безжичен товар: долг опсег, верзија од 2.4Ghz што обезбедува безжичен опсег од 1,000 метри или 3,280 стапки до опциите за рачни или софтвер на СП SW-HHP; и, како што користеше РСБ, производ со Bluetooth што може да се поврзе со кој било паметен телефон што ја извршува бесплатната апликација HHP на iOS или Android со опсег до 100m или 328 ft.

Еланд рече: „[Bluetooth] беше една од продажните места на производот. Примањето на податоците за тестот за оптоварување безжично е неопходно кога товарот е суспендиран. Преземањето на апликацијата [HHP] на телефоните од нашата компанија ја елиминира потребата за посебен посветен приемник. “

РСБ редовно снабдува и олеснува инсталација на Харкен железнички системи за суспензија на луѓе и крански кабли / додатоци за подигнување на морската индустрија. Во овој случај, го достави пакетот за тестирање и инспекција за редовен клиент кој се претплати на својата двегодишна услуга за сертификација.


Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes