Колку чини товарната ќелија
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Во СП, ние го поставуваме тоа прашање многу пати секој ден, но одговорот е скоро секогаш различен. Постојат многу фактори кои треба да се разгледаат пред да се обезбеди постоечки или потенцијален клиент со точна цена за одредено решение.

Прво, дали сакате да го измерите товарот или силата во напнатост или компресија?

Ако сакате да се мери во тензија како сакате да го закачите товарот на оптоварување ќелија?

Често, сет од окови од производители како што се Crosby или GN Rope ќе се користат за да ги наместат нашите оптоварувачки ќелии на товарниот линк или динамометарски стил. Во други апликации, заглавјето е ограничено, така што ќе биде потребно решение за оптоварување на школка, а не на loadlink.

(Веројатно станува јасно зошто една големина никогаш не одговара на сите во светот на товарните ќелии.)

Ако мерете во компресија - можеби тежат голем елемент, како што е офшор јакна - колку клетки на оптоварување ви се потребни за да го проширите оптоварувањето низ модулот? Понатаму, кои податоци треба да ги фатите? Вкупна тежина, индивидуална тежина или центар на гравитација? СП има софтвер кој може да го пресмета сето ова во реално време!

Повеќето SP оптоварувачки ќелии се безжични и имате избор на рачен екран или софтвер кој може да се инсталира на Windows таблет или лаптоп. Сервисот за регистрација на податоци и сертификација за тестирање се можни со СП софтверски решенија.

Друга важна работа е опкружувањето во кое ќе се користи оптоварување ќелија. Температурата, дождот и влажноста се само неколку клучни фактори. Можеби ќелијата за полнење ќе биде потопен и ќе се користи подсек. Ако е така, на каква длабочина ќе биде потопен? И колку долго?

Имаме тим од специјалисти за мониторинг на оптоварување и најсовремени системи кои брзо ги пресметуваат цените и ефикасно контактираат со нас и нека го земат товарот.

Безбедноста, ефикасноста и вредноста под кука или на друго место најдобро се постигнуваат со избирање на вистинскиот алат за апликацијата во рака.

Постојат поевтини оптоварување клетки на располагање?

Да, постојат многу производи достапни на пазарот и ги видовме од време на време во нашиот тест објект. Ние сме сведоци на куки свиткување под оптоварување, куќишта пукнатината, сиромашните електроника и точност што е во најдобар случај "претпоставка".

Кога купувате опрема за местење, како што е каишка или прашка, секогаш ќе ги купите најбезбедните и најквалитетните производи што се на располагање зошто би било поинаку со оптоварување или динамометар?

Нашите материјали се сите аероспејс квалитет и следливи назад кон топење растенија, нашата електроника се сите европски произведени и се во согласност со сите најнови стандарди. Тестирањето за калибрација и тестирање е направено на машини за тестирање кои се потврдени од страна на 3rd партии на национални и следливи стандарди.

Ништо од ова не значи дека можеме да произведеме "ефтина" оптоварување на товар, но може да се уверите дека е безбеден, точен и има долга историја на високи перформанси во најтешките средини низ целиот свет.

Запомнете - Во нашите 40 години на производство SP никогаш немале неуспех - некогаш.

Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes