Прилагодено Loadcell дизајн и процес на производство
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Straightpoint е водечки дизајнер и производител на сопствени натоварувачи за дигање, местење и тешка индустрија.

Од 1977 имаме развиено податоци, знаења и системи за да се осигураме дека сите SP сопствени loadcells се точни, сигурни и што е најважно безбедни.

Како ISO9001: компанијата 2015 имаме јасен процес за сопствени трансдуцери:

 1. Анкетната
 2. Квалификација на барање со клиентот
 3. Цитат
 4. Дизајн и ФЕА
 5. Преглед на клиентите и одјавување
 6. Материјали за набавки
 7. Производство и тестирање
 8. испраќање

БАРАЊЕ И КВАЛИФИКАЦИСКИ ФАЗА:

 • Оценка на барањата за loadcell; точност, средина, WLL
 • Оценка на барањата на клиентот; излез, инструменти, време на водење
 • Прегледајте слични апликации, потребни специјални алатки, способности на продавачот и подизведувачот

Оваа фаза подразбира клиентот да ги обезбеди спецификациите и барањата за Straightpoint и ние да ги процениме потребите на клиентот и да планираме серија чекори потребни за најдобро да одговориме на тие потреби.

ФАЗА НА КВАЛИТЕТ:

 • Инженерски проценки за материјали, обработка и време за производство
 • Тимот за продажба ги вклучува внатрешните процени, поддршката на добавувачот / подизведувачот и внатрешните обврски
 • Генерира цитати, цени и испорака, нотации и исклучоци

Оваа фаза подразбира Straightpoint да ги идентификува опсегот и цитатите за трошоци за сопствен дизајн и развој на одредена апликација.

ДИЗАЈН И ФИА:

 • Материјална дефиниција
 • Еколошки спецификации
 • Анализа на стрес и FEA
 • Дефиниција за мерење и калибрација
 • Конфигурација на мост
 • Кабли / Чистење или безжични размислувања
 • Подгответе документација на клиентот за да го вклучите:
 • Развијте детални цртежи за производство на делови / компоненти
 • Генерирајте ги шемите за деформација на жици / жици
 • Развијте ги сите цртежи за склопови и склопови
 • Каблирање и клиренс
 • Дефинирајте ги сите потребни материјали
 • Документирајте детални упатства за производство
 • Документ потребна е калибрација и инструментација
 • Детали за посебни тестирања / задржување на поени, посебна обработка

ПРЕГЛЕД НА КОРИСНИКОТ И ИСКЛУЧИТЕ:

 • Обезбедете го цртежот на GA до клиентот со детален предлог
  • Физичка геометрија и карактеристики
  • Критериуми за мерење и спецификации
  • Сила, материјал и завршни податоци
 • Појаснување и финализирање на секое барање
 • Добијте завршен одобрен дизајн / цртежи од купувачи

МАТЕРИЈАЛНА НАБАВКА:

 • Бил на материјал вози набавка на суровини и компоненти
 • Користат одобрени добавувачи за потребните материјали и специјални процеси
 • Одржување на сертификати за сите главни компоненти
 • Примање и проверка на материјали и сертификати

ПРОИЗВОДСТВО И ИСПИТУВАЊЕ:

 • Loadcell изгради
  • Производство и пат за документирани сопствени инструкции
  • Завршете ги сите потребни тестирања во куќата, информации за квалитет и поддршка на продавачите
 • Тестирање на Loadcell
  • Извршете го крајното тестирање на испораката, доказите за вчитување, калибрација и информации за квалитетот на испораката
  • Преглед и тестирање на системот за тестирање на товарниот систем, вклучувајќи ги и сите квалитетни испораки

ДОСТАВУВАЊЕ НА КЛИЕНТОТ:

 • Сертифициран и упатен прирачник
 • Конечна проверка на товар и пакување
 • Пакување во лет со правилна документација
 • испраќање
 • Клиентот испрати информации за следење
Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes