Основа на калибрација
Изберете го вашиот јазик

Crosby Straightpoint

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.

Велика Британија: + 44 (0) 2392 484491 САД: + 1 918 834 4611

Машина за испитување на рамни точки

Процесот на калибрација во кој било параметар е да се спореди непознат инструмент (познат како "единица под тест") против познат инструмент (обично познат како "референтен стандард")

Ова потоа ќе ја одреди точноста и / или повторливоста на единицата што се испитува.

Затоа референтниот стандард мора да биде потврден како точен во одредени интервали, а калибрацијата мора да се следи назад до националните стандарди што ги држи Националната физичка лабораторија или НПЛ.

Следење

Калибрацијата на сите СП тест апаратури се врши годишно од UKAS 3rd Партија калибрација давател на:

  • ISO7500-1: 2015
  • ASTM E4: 14

Друштвото за калибрација на 3rd ќе користи референтни стандарди кои се верификуваат:

  • ISO376: 2011
  • ASTM E74: 13a

Ова е основа на Следливост Во калибрација.

Кога SP создаде било кој сертификат за калибрација, тие упатуваат на користената машина за тестирање и на следливоста назад кон 3rd Партија за калибрација.

Со тоа SP создаде следливост на калибрацијата, која потоа му гарантира на клиентот дека нивната калибрација може да се следи назад до националните стандарди доколку е потребно.

Ова се однесува на изјавата за сертификација "Сите мерења можат да се следат според националните стандарди"

Прилози:
датотекаГолемина на Фајлот
Преземете ја оваа датотека (vzorcertificate.pdf)Пример за примена на примерок106 kB
Ве молиме кажете ни го вашето име.

Невалиден влез

Невалиден влез

Невалиден влез

Ве молиме кажете ни вашата email адреса.

Вашата е-пошта не одговара, ве молиме внесете повторно

Невалиден влез

Невалиден влез

Откако ќе го испратите овој формулар веднаш ќе стигнете до претставник на СП, директно, кој ќе одговори на вашето барање по електронска пошта побрзо. Или ако би сакале да се јавите повторно, ве молиме да ги известите во пораката.

enzh-TWnlfrdenoes